На що слід звернути увагу при виборі котеджного містечка?

Купуючи будинок у котеджному містечку, Ви обираєте не просто будівлю та ділянку землі. Ви обираєте складові комфортного життя саме для Вас та Вашої родини. На що звернути увагу, аби життя у котеджному містечку було дійсно зручним та приємним?
 
Дихати свіжим повітрям, жити у зеленій зоні, біля лісу та озер – мрія багатьох киян. Водночас, якщо Ви працюєте у місті, розташування містечка стає вкрай важливим: чим ближче до міста, транспортних артерій та розвиненої міської інфраструктури, тим менше часу Ви витрачаєте на дорогу щодня. Правильним рішенням буде знайти золоту середину між екологічністю та близькістю до міста. 
 
До котеджних містечок часто переїжджають родини із дітьми або сімейні пари, які готуються стати батьками. Адже для батьків так важливо створити атмосферу комфорту, безпеки і щасливого дитинства. Тут немає компромісів!: повітря має бути чистим, територія доглянутою і безпечною. 
 
Наявність сучасних дитячих та спортивних майданчиків, ігрових та зелених зон, а в ідеалі – власного дитячого садка і школи, є значною перевагою котеджного містечка. При купівлі будинку, зверніть увагу на те, які об’єкти інфраструктури вже працюють, а не просто заплановані. Наприклад, якщо тут вже діє магазин та дитячий садок, це може свідчити про серйозність намірів забудовника щодо подальшого розвитку містечка.
 
Відпустити дитину саму до школи або на дитячий майданчик без супроводу дорослих звична справа у котеджному містечку. Переконайтесь у тому, що охорону забезпечує професійна компанія. Зверніть увагу, як організована пропускна система для жителів та гостей містечка. Чи контролюється в’їзд на територію кур'єрів, підрядників та обслуговчого персоналу? Як легко Ви змогли заїхати на територію містечка, щоб просто його оглянути? 
 
Периметр містечка також має бути захищеним. Тут можуть бути встановлені датчики руху, додаткові пункти охорони, відеокамери, система сигналізації, що повністю виключає проникнення на територію незнайомців. Адже безпека жителів має бути в пріоритеті! 
 
Пити якісну очищену воду з власної свердловини, користуватись сучасним високошвидкісним інтернетом та не турбуватись про газопостачання, електрику та каналізацію, завдяки централізованим інженерним мережам, прокладеним заздалегідь – таке можливе далеко не у кожному котеджному містечку в Україні. Тож варто звернути увагу і на це!
 
Подумайте також про обслуговування будинку. В котеджному містечку цим займаються власні сервісні компанії. Вони обслуговують як загальні території та спільну інфраструктуру, так і безпосередньо будинки. Зверніть увагу, що саме входить у договір обслуговування, це може бути охорона, обслуговування інженерних мереж, прибирання та освітлення вулиць та вивезення сміття. У зимовий період – прибирання та вивезення снігу. Крім того сервісна компанія надає індивідуальні послуги: від миття вікон до стрижки газонів. Завдяки якісному обслуговуванню, Ваше життя у котеджному містечку може стати дійсно безтурботним!
 
Запитайте себе, чи хочете Ви жити у власному будинку з ідеальним зеленим газоном, щоб діти росли у природному та безпечному середовищі. Проводити родинні свята на терасі, а у вихідні влаштовувати барбекю із сусідами? Можливо, варто залишити місто для роботи, а передмістя обрати для життя?